Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Ντοπέ δεν είναι μόνο όποιος πιάνεται

Πρόσφατα βρέθηκε θετικό σε ερυθροποιητίνη δείγμα ούρων της ελληνίδας αθλήτριας Α.Τσουμελέκα. Η αθλήτρια σε δηλώσεις τις απέδωσε το θετικό δείγμα σε κακόβουλη ενέργεια εκ μέρους της αρμόδιας διεθνούς ομοσπονδίας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, της WADA, αφού έκανε επανέλεγχο στο δείγμα της μετά από 6 μήνες. Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό επιτέλους κάτι στο ελληνικό κοινό: ντοπέ για την WADA δεν είναι μόνο όποιος πιάνεται, κατά την γνωστή ρήση του Χρήστου Τζέκου. Ντοπέ είναι και όποιος δεν προσέρχεται για έλεγχο. Οι αθλητές υποβάλλουν τα whereabouts τους και είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε έλεγχο όποτε τους ζητηθεί. Η Α.Τσουμελέκα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέπεσε σε ένα non-show πέρυσι το Πάσχα. Μετά από αυτό υπήρχε πλέον του επαρκής λόγος για την WADA να επανελέγξει τα δείγματα της Α.Τσουμελέκα. Όλα τα δείγματα. Η απόφαση λοιπόν ούτε ξαφνική, ούτε αιφνίδια ήταν. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχει μπει στο στόχαστρο έχουν δίκιο. Αλλά δεν έχει μπει στο στόχαστρο επειδή έχει επιτυχίες. Έχει μπει στο στόχαστρο επειδή έχει δώσει δικαιώματα.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Ντοπέ δεν είναι μόνο όποιος πιάνεται”

  1. Η Αθανασία Τσουμελέκα ξαναπιάστηκε ντοπέ, αλλά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν το ανακοίνωσε. Περιμένουμε τον υπουργό πολιτισμού να μας ξεκαθαρίσει την «παρεξήγηση«.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: