Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Οι τρεις φάκελοι

Τον Οκτώβριο του 1964 το κομμουνιστικό κόμμα της ΕΣΣΔ είχε απηυδήσει πλέον με την αλλοπρόσαλλλη συμπεριφορά του Νικήτα Χρουστσώφ και τις διαδοχικές αποτυχίες του με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, την οικονομική κρίση και τον ψυχρό πόλεμο με την Κίνα και αποφάσισαν να τον αντικαταστήσουν με τον Λεοντίντ Μπρέζνιεφ. Ο Χρουστσώφ πριν φύγει ξεναγεί τον Μπρέζνιεφ στο γραφείο του και του λέει: «όταν έμαθα ότι θα φύγω από το γραφείο κάθισα και έγραψα τρια γράμματα και τα έκλεισα σε τρεις φακέλους. Θα βρίσκονται πλέον στο κορυφαίο συρτάρι του γραγείου σου» Ο Μπρέζνιεφ τον ρωτάει τι χρειάζονται οι τρεις φάκελοι. Ο Χρουσττσώφ τον κοιτάει πονηρά και λέει: «Θα ‘ρθει καιρός που η πατρίδα θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Όταν εξαντλήσεις όλες σου τις λύσεις και δεν βρίσκεις πουθενά διέξοδο, άνοιξε τον πρώτο φάκελο»

Μετά από λίγους μήνες ο Μπρέζνιεφ τα βρίσκει σκούρα και θυμάται ότι είχε τους φακέλους. Ανοίγει λοιπόν τον πρώτο και διαβάζει:

«ΡΙΧΤΑ ΟΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ»

Έτσι και κάνει και βγαίνει από την δύσκολη κατάσταση. Μετά από λίγο καιρό όμως ξανά έχει δυσκολίες και αποφασίζει τότε να ανοίξει και τον δεύτερο φάκελο και εκεί διαβάζει:

«ΡΙΧΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ»

Κι αυτή τη φορά το κόλπο πετυχαίνει το κόλπο. Δεν περνάει όμως πολύς καιρός και τότε ο Μπρέζνιεφ τα βρίσκει ξανά σκούρα. Τότε ανοίγει τον τρίτο φάκελο και διαβάζει:

«ΓΡΑΨΕ ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε επί 5,5 χρόνια με τους τρεις φακέλους: πρώτα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για οποιαδήποτε αποτυχία της και στην συνέχεια, όταν της τελείωσε το κόλπο του πρώτου φακέλου, έφταιγαν για τα πάντα οι ξένοι εχθροί της Ελλάδας και των εθνικά υπερήφανων πετρελαϊκών αγωγών της, οι οποίοι εχθροί εμπλέκονταν σε μια φοβερή συνωμοσία στην οποία συμμετείχαν ξένοι πράκτορες-εμπρηστές, μετανάστες-υπονομευτές της εθνικής κυριαρχίας, εθνομηδενιστές-αντιεξουσιαστές κ.ο.κ. Από την άλλη, ο υπουργός προστασίας του πολίτη με την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας, διορισμένου από την προηγούμενη κυβέρνηση, άνοιξε ήδη τον πρώτο του φάκελο. Όμως στην πολιτική, όπως διαπίστωσε με σκληρό τρόπο η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν πρέπει να βιάζεσαι να ανοίγεις τους φακέλους, αφού πριν το καταλάβεις, θα αναγκαστείς να ανοίξεις και τον τρίτο…

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Οι τρεις φάκελοι”

  1. Πολύ σωστός. Ο τρίτος φάκελος νομίζω έχει μισοανοιχτεί…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: