Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Φέρτε πίσω την Σοβιετική Ένωση!

Στην Καθημερινή, δημοσιεύτηκε προχθές ένα άρθρο, κατά κάποιο τρόπο αφιέρωμα στα ιδεολογήματα της 21ης Απριλίου, αφού μιλούσε για τον υπαρκτό κομμουνιστικό κίνδυνο, εν έτει 2010, από το ΚΚΕ, με επιχειρήματα γι’αυτό, ανάμεσα στα άλλα, ότι η…Σοβιετική Ένωση εισέβαλλε στην Τσεχοσλοβακία και την Ουγγαρία. Πράγματι, η Σοβιετική Ένωση εισέβαλλε στην Τσεχοσλοβακία το ’68, στην Ουγγαρία το ’56 και στην Ρουμανία και τις Βαλτικές Χώρες το ’45 (χάρη στην προέλαση του στρατηγού Τολμπούχιν στα Βαλκάνια απελευθερώθηκε και η Ελλάδα από τους ναζί, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Αυτή η καταπάτηση όμως, της εθνικής κυριαρχίας των χωρών αυτών,  δεν θα ήταν η τελευταία. Ήρθε το 2008 η οικονομική κρίση, και οι περισσότερες από αυτές τις χώρες γνώρισαν μια νέα εισβολή, αυτή την φορά από τους συμμάχους Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Από τους Ευρωπαίους δια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και από τους Αμερικανούς δια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – οι ΗΠΑ είναι ο κύριος μέτοχος σε αυτό. Εάν η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ανάγλυφη αρκετά, να θυμίσω ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει πει περισσότερες από μια φορές ότι το χρέος απειλεί την εθνική μας κυριαρχία.  Εάν πάλι δεν γίνεται αρκετά κατανοητό ούτε αυτό, να θυμίσουμε την πάγια θέση της Γερμανίας ότι πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου στην ΕΕ στην Ελλάδα. Σημειωτέον, ότι η αφαίρεση ψήφου δεν είναι μικρό πράγμα, αφού γύρω στο 75% της νομοθεσίας που περνάει στην βουλή της Ελλάδας είναι προς ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών! Ας προσθέσουμε σε αυτά και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ για αλλαγές στο φολογικό, στους νόμους για τις εργασιακές σχέσεις, στον αριθμό και το είδος των φορέων του δημοσίου, στο ασφαλιστικό κ.ο.κ. και βλέπουμε ότι η αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας είναι πραγματική.

Τελικά όμως, πόσο χειρότερη ήταν η Σοβιετική Ένωση; Εκτός από την περιστασιακή εκτέλεση ενός πρωθυπουργού (που δεν θα χρειαζόταν εάν συμφωνούσε σε όλα, όπως στην περίπτωσή μας, ή των υπολοίπων χωρών που δέχτηκαν την εισβολή), η Σοβιετική Ένωση δεν ζήτησε τίποτα παραπάνω από τους δορυφόρους της. Στην πραγματικότητα, υπήρχε καθαρή μεταφορά κεφαλαίου από την Σοβιετική Ένωση στους δορυφόρους της καθόλη την διάρκεια της ύπαρξής της, είτε επειδή η Σοβιετική Ένωση αγόραζε τα σάπια προϊόντα των δορυφόρων της για να τους στηρίξει οικονομικά, είτε δίνοντάς τους θαλασσοδάνεια, τα οποία δεν αποπλήρωναν ποτέ  – η Κούβα ακόμα χρωστάει τα δικά της! Από την άλλη, η ΕΕ και το ΔΝΤ θα μας δανείσουν λεφτά, από τα οποία θα βάλλουν ένα όχι και τόσο αξιοκαταφρόνητο κέρδος στην τσέπη. Και όλα αυτά, όταν στις χώρες που εισέβαλλε η ΕΕ και το ΔΝΤ, όχι μόνο δεν βοηθήθηκαν, αλλά κοντεύουν να γυρίσουν στην Εποχή του Λίθου, και άρα δεν τους περισσέυουν και λεφτά. Από την Ελλάδα, μόνο, που υπολογίζουν να βγάλουν κέρδος, φέτος θα έχει συρρίκνωση της οικονομίας της κατά 2% και δεν ξέρουμε τι άλλο μας περιμένει στα επόμενα χρόνια.

Επίσης, η Σοβιετική Ένωση δεν πήρε υποχρεωτικά δάνεια από κανέναν. Η διάδοχος του Αδόλφου Χίτλερ στην καγκελαρία της Γερμανίας, Α.Μέρκελ. αρνείται πεισματικά να αναλάβει δανειακές υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα που ξεπερνούν το 1/4 του συνολικού ελληνικού χρέους – χωρίς τους τόκους. Γιατί άλλο τα δάνεια τα δικά μας προς αυτούς, και άλλο τα δάνεια τα δικά τους προς εμάς.

Τέλος, η Σοβιετική Ένωση δεν πουλούσε με το ζόρι τα όπλα της σε κανέναν. Δεν είναι τυχαίο που το ετήσιο έλλειμμα της Ελλάδας είναι ακριβώς ίσο με τις ετήσιες στρατιωτικές της δαπάνες. Οι χώρες της ΕΕ και οι ΗΠΑ, μας πουλάνε τα σαπιοκάραβά τους, τα στραβά υποβρύχιά τους και τα άχρηστα αεροπλάνα τους, κι όλα αυτά πανάκριβα. Εάν πάλι η Σοβιετική Ένωση δεν ζούσε πουλώντας όπλα στην Τσεχία και την Ουγγαρία, ακόμα χειρότερα, δεν έστειλε ποτέ Τσέχους ή Ούγγρους στο Αφγανιστάν, έναν δικό της πόλεμο. Τα κορόιδα οι Έλληνες όμως, πληρώνουν αδρά για να διατηρούν βοηθητικό στρατό για τον αμερικάνικο πόλεμο στο Αφγανιστάν, γιατί κάποιος πρέπει να φυλάει τις φυτείες οπίου στο Αφγανιστάν, μην πάθουν τίποτα δλδ και χαρμανιάσει η παγκόσμια αγορά. Οι δυτικοί μισούσαν τους εχθρούς του ελεύθερου εμπορίου πρέζας ανέκαθεν, εξάλλου.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, το ερώτημα είναι: γιατί να ΜΗΝ θέλουμε την Σοβιετική Ένωση; Ποιον θα προτιμούσαμε να εισβάλλει στην Ελλάδα, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ή η ΕΣΣΔ;

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Φέρτε πίσω την Σοβιετική Ένωση!”

  1. Αντιγράφω ένα καταπληκτικό σχόλιο από τον Γιώργο Γιαννόπουλο για το παραπάνω άρθρο της Καθημερινής:

    Το bottomline είναι ότι εξαγοράζουμε εμείς και τα παιδιά μας την ελίτ και το κράτος (και μαζί με αυτούς ένα μεγάλο κομμάτι του κρατικοδίαιτου συστήματος που σπεύδει να διασωθεί προσκολλώμενο) μόνο και μόνο επειδή είναι too big to fail, και όχι επειδή ανταποκρίνονται σε κάποιο ανταποδοτικό κοινωνικό ρόλο, και δεν μας το λένε ευθαρσώς, αλλά ψάχνουν να βρουν μη πατριώτες, μνησίκακους κομμουνιστές και εκ γενετής διεστραμμένους αρνητές της αξιοκρατίας και της ομαλής συνεργασίας υπέρ της προόδου των καλυτέρων εξ ημών και κατ’ επέκταση της προόδου της κοινωνίας μας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: