Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Το ξεχασμένο Ιράν

Οποτεδήποτε γίνονται διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση στο Ιράν, οποτεδήποτε οι «αγανακτισμένοι πολίτες» του Ιράν δέρνουν, κακοποιούν, ή και καμιά φορά και δολοφονούν κόσμο, ή όποτε κάνει γραφικές δηλώσεις ο πρόεδρος του Ιράν,  έχουμε εκτεταμένη κάλυψη αυτών από τα δυτικά ΜΜΕ. Οποτεδήποτε σκάνε βόμβες σε χώρους λατρείας ή σε δημόσιους χώρους από οργανώσεις υποστηριζόμενες στην πράξη από δυτικές χώρες, έχουμε πλήρη σιωπή. Ποιος το έκανε, γιατί το έκανε, δεν μαθαίνουμε ποτέ τίποτα για αυτές τις πράξεις. Μάλιστα μερικές φορές οι δολοφόνοι τρομοκράτες παρουσιάζονται και ως μαχητές της ελευθερίας στα δυτικά ΜΜΕ – οι εκτελέσεις τρομοκρατών παρουσιάζονται ως εκτελέσεις πολιτικών αντιφρονούντων, όπως έγινε φέτος την άνοιξη.

Το Ζαχεντάν του Ιράν έχει χτυπηθεί τουλάχιστον τρεις φορές, το 2007, το 2009 και φέτος, σε τυφλές βομβιστικές επιθέσεις. Αλλά δεν μαθαίνουμε ποτέ τι έγινε, ούτε δίνεται ιδιαίτερη ειδησεογραφική κάλυψη σε τέτοια γεγονότα. Ίσως γιατί εμείς οι δυτικοί θεωρούμε πολύ λογικό αυτοί οι «φανατικοί» να σφάζονται μεταξύ τους, εμείς είμαστε ανώτεροι και αυτοί κατώτεροι. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι απλά δεν μας νοιάζει.

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Το ξεχασμένο Ιράν”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: