Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Η ελληνική αντίδραση στις πλημμύρες στο Πακιστάν

Η, κάτα Μαρία Δαμανάκη, διεθνούς κύρους κυβέρνηση της Ελλάδας, από το επιτελείο που έχει στήσει, σύμφωνα με τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, στην Πάρο, αντέδρασε με εκπληκτική ταχύτητα στην τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή στο Πακιστάν, δρέποντας μια ακόμη πρωτιά, μετά αυτή των πυρκαγιών της Μόσχας.

Αποφάσισε λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση αντί για την αποστολή σωστικών μέσων και συνεργείων, να δώσει το μυθώδες ποσό των €100,000, ή αλλιώς €60 ανά ξεσπιτωμένο, με δηλωμένο σκοπό όμως το ποσό αυτό να διατεθεί κατά κύριο λόγο στους απόγονους των Νεφιλίμ φυλή των Καλάς. Εάν βέβαια ρωτήσει κάποιος τι μας νοιάζουν οι επαρχίες του Πακιστάν που κατοικεί η φυλή των Παστούν, ώστε να σπεύσουμε να βοηθήσουμε με έμψυχο υλικό, καλό θα ήταν να απαντήσει πρώτα  τι μας ένοιαζαν οι επαρχίες του Αφγανιστάν που κατοικεί η φυλή των Παστούν, και γιατί εξακολουθούμε να διατηρούμε  μετά από 8 χρόνια ελληνικό στρατό στο Αφγανιστάν, μια αποστολή που ξεκίνησε επί  Γ.Παπανδρέου ως υπουργού εξωτερικών, κοστίζει περί τα €15,000,000 ετησίως και έχει τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα:

Αυξήθηκε κατά 31% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι ο  αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Τελικά, ο καθένας από εμάς έχει τις προτεραιότητές του: μιλιταριστική δράση ή ανθρωπιστική δράση, δαπάνες για  αγορά όπλων και κατοχή ξένων λαών ή δαπάνες για κοινωνικές παροχές στον πληθυσμό, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, βουνό ή θάλασσα, διακοπές ή θάνατος…

Advertisements

2 Σχόλια to “Η ελληνική αντίδραση στις πλημμύρες στο Πακιστάν”

  1. $459 εκατομμύρια αναζητεί ο ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Εάν όλες οι χώρες του ΟΗΕ ήταν τόσο γενναιόδωρες όσο η Ελλάδα, θα χρειαζόντουσαν 4,590 χώρες του πλανήτη για να καλύψουν το ποσό. Αλλά δυστυχώς ο ΟΗΕ έχει mόλις 192 χώρες μέλη. Εάν πάλι έδιναν όλες οι χώρες μέλη του ΟΗΕ το ίδιο ποσό – χωρίς να λογαριάσουμε λ.χ. ότι οι πιο πλούσιες χώρες όπως η Ελλάδα, που βρίσκεται μέσα στις 25 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, θα έδιναν κάτι παραπάνω – θα χρειαζόταν να δώσουν η κάθε μια χώρα $2,400,000. Η Ελλάδα δαπανά τον χρόνο για την αποστολή στο Αφγανιστάν $20,000,000. Προφανώς, για αυτήν την κυβέρνηση, έχουμε άλλες προτεραιότητες ως χώρα.

  2. Στους Κινέζους πάντως ως χώρα στείλαμε και τηλεγράφημα, ενώ θα διοργανώσουμε και δεξίωση με καφέ, κονιάκ και παξιμαδάκι ως συμπαράσταση στους πλημμυροπαθείς της Κίνας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: