Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Διακονεῖν τραπέζαις

Διαβάζω τελευταία στις εφημερίδες ότι η κυβέρνηση της χώρας πιέζει την Εκκλησία της Ελλάδος να καθιερώσει όριο ηλικίας για τους μητροπολίτες. Μια από τις φιλοκυβερνητικές πηγές μετά την είδηση αυτή προσθέτει και το παρακάτω εμετικό σχόλιο που εκφράζει(;) τις βαθύτερες σκέψεις της κυβέρνησης:

«Το αποτέλεσμα είναι να περιλαμβάνει η Ιεραρχία και μητροπολίτες που βρίσκονται σε βαθιά γεράματα. Ταιριάζει αυτό με τον ενεργητικό κοινωνικό ρόλο που καλείται να παίξει η Εκκλησία στην Ελλάδα του Μνημονίου;»

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό που μας λένε είναι ότι η κυβέρνηση θα φτιάχνει φτωχούς και μετά θα έρχεται η Εκκλησία να τους περιθάλψει! Αν αντιπαρέλθουμε το ότι έχουμε μπερδέψει  στο ποιες είναι οι υποχρεώσεις ποιανού σε αυτήν την χώρα (η κοινωνική πρόνοια τυπικά είναι της κυβέρνησης υποχρέωση), και πάλι δεν παύει να είναι εντυπωσιακό πώς πλέον, στην Ελλάδα, από τους φιλοκυβερνητικούς κύκλους, ου μην και αυτής της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης, δεν θεωρείται  ότι υπάρχει άλλη προτεραιότητα της κυβέρνησης της χώρας από το να πάρουν πίσω τα λεφτά τους οι τράπεζες για να μπορούν να δίνουν παχυλά bonus στα στελέγχη τους. Αλλά αν αυτός είναι ο σκοπός της κυβέρνησης, στην Εκκλησία όταν τέθηκε παρόμοιο ζήτημα πριν 2,000 χρόνια, οι Απόστολοι σταθερά απάντησαν τότε «οὐκ ἀρεστόν ἐστιν ἡμᾶς καταλείψαντας τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ διακονεῖν τραπέζαις».

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Διακονεῖν τραπέζαις”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: