Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Ο ραδιενεργός Κθούλου κοιμάται και ονειρεύεται στα βάθη του αντιδραστήρα…

Μερικές φορές η ζωή μιμείται την (κακή) τέχνη. Τόσο καιρό προβάλλεται σαν το «καλό» σενάριο της πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία ότι το κέλυφος που στεγάζει τον αντιδραστήρα δεν θα διαρραγεί, κι ότι η ραδιενέργεια θα μείνει περιορισμένη εκεί. Βέβαια το πόσο καιρό πρέπει να κρατήσει αυτό το κέλυφος δεν το λέει κανείς, αφού τα ραδιοϊσότοπα έχουν χρόνους ημιζωής που δεν είναι 1 και 2 χρόνια μόνο, ούτε υπάρχουν ανθρώπινες κατασκευές που να έχουν διάρκεια ζωής εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια (ακόμα κι αν μερικοί ισχυρίζονται το αντίθετο).

Θυμίζει σενάριο ταινίας τρόμου; Για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από τώρα θα υπάρχει ένα αρχαίο κακό, σφραγισμένο σε μια σαρκοφάγο, που θα φυλάσσεται από μια αδελφότητα που θα προσπαθεί να αποτρέψει το κακό να βγει από την σαρκοφάγο. Υπηρέτες του αιχμάλωτου κακού, θα προσπαθούν να το απελευθερώσουν, για να σπείρει ξανά τον όλεθρο. Στις περισσότερες ταινίες οι κακοί νικούνται και οι καλοί κερδίζουν, και το κακό περιμένει εγκιβωτισμένο μέχρι την επόμενη ευκαιρία να ξαναπερπατήσει ελεύθερο πάνω στην γη.

Αν το μόνο ενθαρρυντικό γεγονός μέχρι τώρα είναι ότι, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο  Κθούλου , δεν ευθύνεται για το τσουνάμι στην Ιαπωνία, το «καλό» σενάριο, αν το καλοσκεφτούμε, δεν προβάλλει τόσο καλό όσο θέλουν να μας το παρουσιάζουν.

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Ο ραδιενεργός Κθούλου κοιμάται και ονειρεύεται στα βάθη του αντιδραστήρα…”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: