Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Ο δαίμων του τυπογραφείου ξαναχτυπά

Από την αρχή της ελληνικής οικονομικής κρίσης, ο κοκκινοτρίχης – αυτό σημαίνει ο επιθετικός προσδιορισμός «κόκκινος» που πηγαίνει με το όνομά του – Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, αφού είπε διάφορες κοινοτοπίες πασπαλισμένες με μια επίφαση κοινής λογικής, συνάντησε την παγερή αδιαφορία των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, μιας και οι ατάκες του δεν χωρούσαν εύκολα στην κυρίαρχη αφήγηση.

Αλλά, ω-του-θαύματος, η ναυαρχίδα του εβδομαδιαίου τύπου στην χώρα μας, το ΒΗΜΑ, στην πρεμούρα του να κάνει ρελάνς με τον – μέχρι πρότινος – ντάρλινγκ των εχθρών της κυβερνητικής πολιτικής «κόκκινο» Ντάνυ, αποφάσισε να τον βάλει στο πρωτοσέλιδο. Μόνο που κι αυτή την φορά, το ΒΗΜΑ έπεσε θύμα του τρομερού δαίμονα του τυπογραφείου, που σε βάζει να γράφεις πράγματα τα οποία δεν έχεις καμιά πρόθεση να γράψεις, όπως όταν το ΒΗΜΑ κατέγραψε την συνομιλία Καραμανλή-Ερντογάν, σε μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ.

Έτσι, στο πρωτοσέλιδό του, το ΒΗΜΑ φιλοξενεί επίσης συνέντευξη του συμπαθούς ηθοποιού Ν.Γεωργάκη με τίτλο «έγινα διάσημος από τις γαλλικές αρλούμπες«, παράλληλα με την συνέντευξη του Κον-Μπεντίτ με τίτλο «έχετε μάθει μόνο να ζητάτε«. Είναι προφανές, για όποιον διαβάσει την συνέντευξη του Κον-Μπεντίτ, ότι ο τίτλος της συνέντευξης Γεωργάκη προοριζόταν για τίτλος της συνέντευξης Κον-Μπεντίτ, και τούμπαλιν.

Επειδή το ΒΗΜΑ δεν μας έχει συνηθίσει σε τίποτα λιγότερο από την δημοσιογραφική τελειότητα, νομίζω ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί η εφημερίδα να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών είναι, την άλλη Κυριακή, να έχει 8σέλιδη συνέντευξη του μεγάλου-για-τα-μέτρα-της-Ψωροκώσταινας διανοητή Max Keiser, όπου ο δεύτερος Μαρξ Μαξ, θα μας εξηγεί γιατί πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο για το καλό της πατρίδας πάντα.

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Ο δαίμων του τυπογραφείου ξαναχτυπά”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: