Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Το σχέδιο νόμου για την άρση του καμποτάζ

Καταρχάς, θα σου ζητήσω να με συγχωρέσεις αναγνώστη μου για το αντιαισθητικό της κεντρικής φωτογραφίας του άρθρου.

Υπέπεσε όμως, στην προσοχή μου αυτό: «σχέδιο νόμου για την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα». Δεν προκαλεί απορία πλέον, πώς, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση, και την σοβαρή προετοιμασία που χρειάζεται, μπορεί να βγει ένα σχέδιο νόμου προς ψήφιση, λίγες μέρες μετά την ανάρρηση του υφυπουργού Γεωργιάδη στον υπουργικό θώκο, χωρίς καν να έχουν προλάβει καλά καλά να διοριστούν οι συνεργάτες του που θα τον βοηθούσαν στην κατάρτιση του νομοσχεδίου.

Προφανώς, για την ελληνική δημοκρατία, και μπορεί να καταρτιστεί νομοσχέδιο μέσα σε λίγες μέρες, ειδικά ένα νομοσχέδιο το οποίο παρέχει μηδενικά έσοδα για το κράτος, μόνο έξοδα του φορτώνει στην πραγματικότητα, αν αναλογιστούμε λ.χ. το ναυάγιο του Sea Diamond. Το νομοσχέδιο υπάρχει έτοιμο λοιπόν, απλά περιμένει έναν υπουργό μειωμένης ευθύνης/χωρίς αρμοδιότητες να το φέρει στην Βουλή, η οποία και το ψηφίζει, φυσικώ τω τρόπω. Χαίρεσαι πραγματικά, να ζεις σε μια δημοκρατία, όπου τα συμφέροντα των πολιτών της αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ανεξάρτητα της οικονομικής τους επιφάνειας.

Όσον αφορά τον υφυπουργό μειωμένης ευθύνης, αυτός αναδεικνύεται πλέον σε άγρυπνος φρουρός/κέρβερος του ελληνικού περιβάλλοντος. Μετά τα δέντρα του Ελαιώνα που θα μόλυναν το περιβάλλον, ο φίλος των ωκεανών, και οικογενειακά, έβαλε στο στόχαστρο να απαλλάξει το ελληνικό περιβάλλον από τις επιβλαβείς κουτσομούρες, καλαμαράκια, δελφίνια και άλλα αποκρουστικά πλάσματα του βυθού.

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Το σχέδιο νόμου για την άρση του καμποτάζ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: