Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Ο Δαυλός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Μια γρήγορη αναζήτηση στο αρχείο του περιοδικού Δαυλός μας δείχνει ότι οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες δεν ξεκίνησαν να έχουν πανελλαδική σημασία και να τελούνται κάθε 4 χρόνια, από το 776 π.Χ., όπως ήθελαν να λένε οι αμαθείς αρχαίοι Έλληνες, αλλά με βεβαιότητα πριν 22,000 χρόνια:

ή ίσως και το 7,320 π.Χ.:

αλλά μάλλον σίγουρα το 6,591 π.Χ.:

Ο Δαυλός μπορεί να μας άφησε χρόνους, αλλά το πνεύμα του ζει πάντα μαζί μας. Δεν έχει κανείς παρά να ανοίξει την τηλεόραση και να δεις τον εσμό των τηλεπλασιέ βιβλίων που μας κατακλύζουν.  Η φύση απεχθάνεται το κενό, κι αυτό που δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να κάνει το σχολείο, το αναλαμβάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτή που εξυμνήθηκε όσο τίποτα άλλο ως εθνοσωτήριος στην Ελλάδα του μνημονίου. Σαν κιβωτός την μνήμης, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αυτή θα μορφώσει γενιές ελληνόπουλων και θα αναλάβει να τους μάθει την σκόπιμα κρυμμένη ιστορική αλήθεια. Όπως για παράδειγμα για το πώς οι αρχαίοι Έλληνες οδήγησαν τους τελευταίους δεινόσαυρους σε εξαφάνιση, πριν αποχωρήσουν με τα διαγαλαξιακά τους διαστημόπλοια.

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Ο Δαυλός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: