Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Ο ιός που ανατινάζει καρδιές

Πολλοί παραπονούνται ότι τα ΜΜΕ τρομοκρατούν διαρκώς τους πολίτες, με αλλότριους σκοπούς. Σήμερα, η εφημερίδα Δημοκρατία ανέβασε ένα ακόμα άρθρο, μέσα στα τόσα που έχουν γραφτεί/ειπωθεί κατά καιρούς, για τα μύρια δεινά που θα φέρει στην χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κατά την γνώμη μου, η ουσία στο εξώφυλλο, βρίσκεται αλλού, στο κάτω δεξί μέρος:

Ώπα, τι κάνει ακριβώς η νόσος Τσάγκας, λέει;

Ναι, σωστά διαβάσατε. Α ν α τ ι ν ά ζ ε ι  καρδιές. Δεν έχει σημασία που νόσος Τσάγκας πρακτικά δεν υπάρχει εκτός Λ.Αμερικής, οπότε τι ακριβώς ενδιαφέρει η είδηση τους αναγνώστες ελληνικής εφημερίδας, εάν δεν έχουν σκοπό να αποδημήσουν στην Βενεζουέλα σύντομα; Η νόσος Τσάγκας δεν είναι σαν τις άλλες. Η νόσος Τσάγκας σκοτώνει με σαδιστικό τρόπο.  Η νόσος Τσάγκας δεν μεγαλωνει απλά την καρδιά ή αδυνατίζει την λειτουργία της/προκαλεί καρδιακή ανεπάρκεια, όπως συμβαίνει στις άλλες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας – παρεπιμπτόντως, το Trypanosoma cruzi που την προκαλεί είναι πρωτόζωο, κι όχι ιός, αλλά ψιλά γράμματα κι αυτά.  Η νόσος Τσάγκας την  α  ν α τ ι ν ά ζ ε ι. Κάπως έτσι δλδ:

Πράγμα που μας κάνει να έρθουμε στο βασικό μας θέμα. Δεν είναι ότι τα ΜΜΕ θέλουν να τρομοκρατούν τον κόσμο και το κάνουν επίτηδες. Είναι που δεν μπορούν να μην τον τρομοκρατούν. Όταν και μια παρωνυχίδα ακόμα μετατρέπεται σε ποταμό αίματος, είναι δύσκολο τα ΜΜΕ να συγκρατήσουν τον τρομολαγνικό τους χαρακτήρα μπροστά σε πολύ πιο σοβαρά θέματα, όπως είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Ο ιός που ανατινάζει καρδιές”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: