Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

ΙΕΚ John F. Kennedy

«Και ο Jesse Ventura; Και ο Γιώργος Παπανδρέου;  Κι όλα αυτά στο ΙΕΚ John F. Kennedy!»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, ζηλώσας την διεθνή καριέρα της Άννας Βίσση, αποφάσισε να διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στην πολιτειακή σχολή του Harvard. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί είδηση, κι ειλικρινά, ποιος ασχολείται στα σοβαρά με τον Γιώργο Παπανδρέου; Πλην όμως δεν ήταν ο μόνος πρώην πολιτικός, που ακολούθησε τον απαιτητικό δρόμο του να μοιραστεί τις πλούσιες εμπειρίες του με τους φερέλπιδες μελλοντικούς κυβερνήτες των χωρών του κόσμου.  Διδάσκει κι αυτός:

Από το yearbook του Harvard

Πρόσκληση σε debate

H ώρα της παράδοσης

Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον να πούμε, επ’ ευκαιρίας την ιστορίας με το ΙΕΚ John Kennedy, ακόμα κι αν η γενίκευση που επιχειρούμε δεν στοιχειοθετείται άμεσα, είναι δυο-τρια πραγματάκια:

  1. ότι τα τμήματα humanities στην Αμερική υποφέρουν. Κυριολεκτικά. Κι όποιος εμφανίζεται με ακαδημαϊκούς τίτλους από πανεπιστήμια αμερικάνικα στον τομέα των humanities, καλό είναι να τον περνάμε από ψιλή κρισάρα, γιατί είναι άλλο πράγμα ο νευροχειρουργός του Yale, κι άλλο ο πολιτικός επιστήμονας του Yale. Ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος είναι τίποτα, για να παραφράσουμε τους αμερικάνους.
  2. ότι τα παιδιά που πληρώνουν οι γονείς τους και παίρνουν ένα πτυχίο, – γνωρίζουμε πάντως αρκετούς πολιτικούς γόνους που το έχουν κάνει – είναι στούρνοι, είτε στον Μπαρμπίκα  του 1970 το πάρουν το απολυτήριο, είτε στις ΗΠΑ.
  3. ώστε όλοι οι νόμοι που περνούν για την ανώτατη εκπαίδευση, με ρυθμό 5 την δεκαετία, PSI including, περνούν για να γίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια εφάμιλλα του Χάρβαρντ, ε;
Advertisements

Χωρίς σχόλια to “ΙΕΚ John F. Kennedy”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: