Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Ελλάδα-Βιετνάμ: συμβατικά όπλα vs χρηματοπιστωτικά όπλα μαζικής καταστροφής

Σε μια σειρά από άρθρα η ναυαρχίδα του ελληνικού διαδικτυακού τύπου, το προσωπικό site του μεγαλύτερου εν ζωή έλληνα δημοσιογράφου κλπ. κλπ. ασχολήθηκε με την ΝΑ Ασία, αλλά και το Βιετνάμ ειδικότερα. Αφού παρέκαμψε το καλό site δια της μεθόδου της πλήρους αποσιώπησης οποιαδήποτε κοινωνική αναταραχή, διεκδίκηση κ.ο.κ.  στην περιοχή, λύνοντας έτσι το πρόβλημα ενοχλητικών αντεπιχειρημάτων που μπορεί να προκύψουν, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα σε ένα ιδιοσυγκρατικό détournement 20 χρόνων αντισοβιετικής προπαγάνδας από τον δεξιό/ανδροπρεπή ιδεολογικό χώρο που έχει ως εξής:

***δεν είναι πλέον οι πρώην κομμουνιστικές χώρες που φταίνε/ είχαν χειρότερο σύστημα από το καπιταλιστικό, επειδή όταν κατέρρευσαν αυτά τα καθεστώτα κατάντησαν «οι μανάδες τους να πλένουν σκάλες» και «οι αδελφές τους έγιναν πουτάνες», αλλά η καπιταλιστική Ελλάδα ήταν Σοβιετία ακριβώς επειδή οι μανάδες των ελλήνων πολιτών αρνούνται να πλύνουν σκάλες, και επίσης αρνούνται να γίνουν οι αδελφές τους πουτάνες***

Σοφόν το σαφές, μια πρόχειρη ματιά σε αυτό το άρθρο-αριστούργημα λογικής το αποδεικνύει και στον πλέον κακόπιστο αναγνώστη. Θέλοντας να συνεισφέρω κι εγώ στην κουβέντα, να πω ότι υπάρχουν κι άλλες αναλογίες μεταξύ Ελλάδας-Βιετνάμ που δεν έχουν εξερευνηθεί. Τώρα όλοι ξέρουν τον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά πολλοί λίγοι έχουν ακούσει για το πραγματικό του κόστος:

$2,500,000λοιπόν κατά μέσο όρο, κόστισε σε πυρομαχικά κάθε νεκρός Βιετναμέζος στον πόλεμο.  Και στην Ελλάδα; Τον Νοέμβριο αποφασίστηκε η καταβολή μιας δόσης 34 δις ευρώ, ενώ χάθηκαν περίπου 34,000 θέσεις εργασίας, συνεπώς η παραγωγή κάθε νέου ανέργου/η καταστροφή μιας ακόμη ανθρώπινης ζωής στην Ελλάδα του μνημονίου στοιχίζει ούτε λίγο ούτε πολύ €1,000,000, πολύ πιο κάτω από τα $2,500,000 που ξόδεψαν οι Αμερικάνοι, χωρίς να λογαριάσουμε την πραγματική αξία αυτών των χρημάτων στο σήμερα. Συγγνώμη λοιπόν κύριοι δημοσιογράφοι, αλλά εμείς είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με την ΝΑ Ασία, και κανείς δεν μπορεί να το ξεχνά αυτό.

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Ελλάδα-Βιετνάμ: συμβατικά όπλα vs χρηματοπιστωτικά όπλα μαζικής καταστροφής”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: