Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Un grand succès

Για μια ακόμη φορά, τις τελευταίες μέρες, το θέμα του δημοσίου discourse πήγε στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Και ποιος καταλληλότερος να τοποθετηθεί για το θέμα από τον ΥπΕξ της χώρας Δημήτριο Λ. Αβραμόπουλο, τον θρυλικό διπλωμάτη που τερμάτισε μια σύρραξη που διαρκούσε κοντά 2,500 χρόνια;

Απαντώντας στις ιταμές προκλήσεις του δύσμορφου στο σώμα, αλλά και στην ψυχή Β.Σόιμπλε, ο Δημήτριος Λ. Αβραμόπουλος ανέφερε:

«Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Άλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία.»

Ώπα! Είπε ότι το θέμα έχει αναδειχθεί από την «Ελληνική Πολιτεία»; Για να δικαιωθεί ο Μένανδρος που έλεγε γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει, καταλάβαμε όλοι πώς εννοεί την συνέχεια του κράτους η ελληνική κυβέρνηση. Θα είναι εξίσου σκληρή, πιεστική και επίμονη στις διαπραγματεύσεις της, όσο καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο θέμα. Ξεκινώντας με το πώς βλέπει τον εαυτό της. Όλοι ξέραμε (;) μέχρι σήμερα ότι το ελληνικό κράτος λέγεται Ελληνική Δημοκρατία.

Όμως, στο παρελθόν υπήρξε και κράτος «Ελληνική Πολιτεία». Και κράτησε από το 1941, όταν κατέλαβε την χώρα το γερμανικό κράτος, συνέχεια της τότε κυβέρνησης του οποίου είναι η σημερινή γερμανική κυβέρνηση, μέχρι το 1944, όπου και απελευθερώθηκε η χώρα.

Είμαι σίγουρος, ότι και μετά από αυτήν την δήλωση, ότι οι διαπραγματεύσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις θα έχουν αίσια έκβαση. Είναι στα χέρια των καλύτερων, για μια ακόμη φορά.

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Un grand succès”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: