Πλατανος
«Μέσω της ελευθερίας και μόνο μπορεί να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για μια πιο πλήρη ελευθερία» – William Gladstone, λόγος για την Ελλάδα, 1850

Νεκρή φύση

Χωρίς τίτλο

Το παραπάνω είναι η προτεινόμενη στο fb διαφήμιση του ALDE – το φαιοφιλελεύθερο πολιτικό γκρουπ στην ευρωβουλή που στην Ελλάδα υποστηρίζει το φαιδρότερο κόμμα της ελληνικής Βουλής από συστάσεως ελληνικού κράτους, ποτάμι. Είναι τετριμμένο να πούμε ότι μια εικόνα, χίλιες λέξεις, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει καλύτερη εικόνα που να συμπυκνώνει την αισθητική νεκροταφείου της ΕΕ:

Δυο παγκάκια πληρωμένα – με το αζημίωτο – από ΕΣΠΑ στην μέση του πουθενά, εκεί που αρκούσε να κάτσει κάποιος ανακούρκουδα στο χώμα για ν’απολαύσει την φύση, χωρίς κανένα άλλο σημείο ανθρώπινης δραστηριότητας, χωρίς παιδιά να τρέχουν, να παίζουν, να γελούν, ούτε καν πουλί πετούμενο. Φύση χωρίς πουλιά, χωρίς ψάρια, χωρίς παιδιά, μια ακροποταμιά μπετοναρισμένη μέχρι την άκρια της με τόνους τσιμέντο του ευρωπαίου μπόμπολα. Το όραμα της ΕΕ στην πλήρη του μισάνθρωπη ανάπυξη – μια Ευρώπη-νεκροταφείο, σαν να έριξε κάποιος βόμβα νετρονίου. Εάν αυτό είναι που πραγματικά θέλουνε εκεί στην ΕΕ – και έχουμε βάσιμους λόγους να το πιστεύουμε – απλά να πούμε ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανυπέρβλητα προβλήματα στο άμεσο προσεχές μέλλον από την αντίδραση εκείνων που είναι ακόμα ζωντανοί.

Advertisements

Χωρίς σχόλια to “Νεκρή φύση”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: